2018. március 19., hétfő

Mangós vagy ananászos csirkeleves távolkeleti ízekkel

Hozzávalók 6 adaghoz:
50-60 dkg csirkemell vagy comb csont nélkül
1 nem túl érett mangó vagy 1 konzerv ananász
1 szál citromfű (lemongras) vagy 1 kiskanál szárított őrlemény 
1 szál szárított vagy 1 kiskanál porított galanga
1 diónyi reszelt gyömbér vagy 1 kiskanál porított gyömbér
3-4 kanál szójaszósz
1 kiskanál halszósz
1 kiskanál őrölt kurkuma
1 konzerv kókusztej (4 dl)
2 szál újhagyma
1 chilipaprika
1 csapott kanál étkezési keményítő
1 citrom leve

A csirkét feltesszük főni 2,2 l vízben. Hozzáadjuk a citromfüvet, a galangát, a kurkumát,  a gyömbért, a szója és halszószt, majd készre főzzük. Ha szükséges utána sózhatunk. Amikor a hús megpuhult kivesszük a főzőléből, apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a kockára vágott hámozott mangóval együtt (vagy az ananásszal-konzervlével együtt) és tovább főzzük 5 percet. Besűrítjük a kókusztejjel elkevert keményítővel (ha a kókusztej túl sűrű hígíthatjuk hideg vízzel), majd további 5 percet főzzük. Végezetül beleszórjuk az apróra vágott chilipaprikát, a felkarikázott újhagymát és  besavanyítjuk citromlével .


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése