2018. március 24., szombat

Dulce de leche torta narancsdzsemmel


Hozzávalok egy 19 cm átmérőjű tortához:

A lapokhoz:
3 tojás
3 kanál olaj
3 kanál forró víz
3 kanál kakaó
3 kanál cukor
3 kanál liszt
A krémhez:
400 g dulce de leche
250 g mascarpone
1 csomag karamell ízű pudingpor
4 dl tej
100 g fehér csokoládé
6 g porzselatin
4-5 kanál víz
Az összeállításhoz:
3 dl narancsdzsem
A díszítéshez:
csokoládé



A tojások fehérjét keményre verjük a cukorral, majd kisebb fordulaton tovább verve belekeverjük a tojésok sárgáját, az olajat, a forró vizet. Végezetül hozzáaszitáljuk a kakaóport és a lisztet és gyengéd mozdulatokkal, óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelelt tortaformába öntjük és 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A krémhez a pudingot megfőzzük a tejjel, a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és mindkettőt hagyjuk kihűlni.
A zselatinport hideg vízbe áztatjuk pár percre, majd felmelegítjük, vigyázva, hogy ne forrjon fel, majd ezt is langyosra hűtjük.
A mascarponet habosra keverjük a dulce de leche-vel (elkészítése rákattintva), a pudinggal, az olvasztott csokoládéval és a zselatinnal. Hideg helyre tesszük, amíg a krém jól lehűl.
Összeállítjuk a tortát: a lapot három részre vágjuk, a legszebb lapot tesszük legfelülre, a legkevésbé sikerültet középre. Ahhoz, hogy a piskótalapot könnyebben vágjuk, fél órára fagyasztóba tesszük. Előkészítünk egy tortakarikát, ebbe gyönyörűen összeállíthatjuk a süteményt.
Az első lapot megkenjük a narancsdzsemmel, ráhalmozzuk a krém 1/3-át, ismét lap, dzsem, 1/3-ad krém, lap. Pár órára lehűtjük a tortát, eltávolítjuk a tortakarikát és a maradék krémmel vastagon bevonjuk, majd a tetejét megszórjuk csokoládédarabokkal..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése