2017. július 14., péntek

Púpos rántotta

A púpos rántottát gyakran készítem reggelire, de még gyakrabban levesbetétnek. Nem tudom például elképzelni a salátalevest púpos rántottakockák nélkül.
Hozzávalók:
2 tojás
2 kanál tej

bors
1 kanál olaj

Az olajat jól felforrósítjuk egy palacsintasütőben.
A tojásokat habosra verjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a forró zsiradékra. Óvatosan, mintha palacsintát sütnénk eloszlatjuk a tojást a serpenyőben.
Sülés közben egy lapátkával a lepény széleit kissé megemeljük és a serpenyőt mozgatva aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha az alja megpirul óvatosan, két lapát segítségével megfordítjuk a tojáslepényt.
Ha ízesítéssel szeretném, akkor nem fordítom meg, hanem megszórom a töltelékkel a tetejét és kettéhajtva még pár percet pirítom.
Töltelékként lehet reszelt sajtot, kockára vágott sonkát, aprított petrezselyemzöldet, metélőhagymát, párolt gombát stb használni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése