2016. december 28., szerda

Sós kencés "szendvicstorta"

Ünnepi alkalmak finom előétele, a minden féle kencékkel összeállított szendvicstorta. A krémeket lehet ízlés szerint változtatni, csak a fantáziánk szabhat ennek határt.



Hozzávalók:
1 szeletelt szendvicskenyér

A szalámis kenőkéhez:
20 dkg darált téliszalámi
10-15 dkg mascarpone

A májas kenőkéhez:
20 dkg kenőmájas
10-15 dkg mascarpone
vágott zöldpetrezselyem
bors

A füstölt halas kenőkéhez:
20 dkg füstölt lazac vagy bármilyen finom hal
10-15 dkg mascarpone
bors, metélőhagyma

Az édesburgonyás:
1-2 db sütőben sült édesburgonya
10-15 dkg mascarpone
1 kk curry
1 kanál aprított hagyma
só, bors

A kenőkék alapanyagait habosra keverjük.
A kenyérszeletek héját levágjuk, egy mélyebb doboz aljára egy sor kenyérszeletet fektetünk. Ha szükséges a szeleteket "beszabjuk" a dobozba. Megkenjük az egyik kenőkével, újabb sor kenyér stb. Így folytatjuk, amíg tartanak a finom szendvicskrémek. kenyérszelettel zárjuk a sort, jól lenyomjuk a tetejét és behűtjük. Másnap díszes tálcára borítjuk és bevonjuk megmaradt kenőkével. Ha nem maradt semmi, akkor 10 dkg mascarponét összekeverünk 10 dkg puha vajjal és 15 dkg tehéntúróval, sóval, köménymaggal ízesítjük.
A bevont szendvicstortát szalámiszeletekkel, díszesre vágott retekkel, paprikával, paradicsommal díszítjük. Ez is legyen mindenkinek a kénye-kedve szerint.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése