2016. augusztus 1., hétfő

Pácolt omlós-ropogós bőrös lapocka


Hozzávalók:
1 kg körüli bőrös lapocka
só, bors
A páchoz:
1 kanál mustár
1 kiskanál csípőspaprika paszta
2 kanál barnacukor
2 kanál szójaszósz
3 cikk fokhagyma
1 kanál worchester szósz
A hús bőrös oldalát éles késsel bekockázzuk, körös-körül bedörzsöljük sóval, törött borssal.
A pác hozzávalóit összekeverjük és bekenjük vele a lapockát, alaposan beledörzsöljük, majd sütőzacskóba tesszük, lezárjuk és legalább 1 éjszakára hidegre tesszük.
Másnap a sütőzacskós húst a bőrös felével felfele tepsibe fektetjük, jól megszúrkáljuk és 190 C fokon 60-70 percet sütjük. Végezetül felvágjuk a zacskót és a zsírjával mglocsolva még további 30-40 percet sütjük.
A hús szaftos, omlós lesz, a bőre finoman ropogós. 
Krumplisalátával hidegen vagy melegen tálalhatjuk.
Fejedelmi!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése