2016. június 26., vasárnap

Cseresznyés torta


Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:
A tortalaphoz:
4 tojás
4 kanál napraforgó olaj
4 kanál cukor
4 kanál liszt
1 kk sütőpor
A krémhez:
50 dkg magozott cseresznye
4 kanál amaretto likőr
4 kanál víz
15 dkg cukor
5 lap zselatin
25 dkg mascarpone
10 dkg vaj
A díszítéshez:
cseresznye formájú és ízű zselés cukorka
(vagy kandírozott cseresznye)



A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsöpögtetjük az olajat, hozzáadjuk  a sütőport és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk.
A cseresznyére öntjük a vizet, a cukrot és pár percig forraljuk. Hozzáadjuk a likőrt és további 3-4 percig forraljuk. A tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a megpuhult, víztől kicsavart zselatinlapokat. Jól lehűtjük.
A mascarponet habosra keverjük a puha vajjal, beledolgozzuk a kihűlt, megdermedt cseresznyét is.
A kihűlt tésztát három lapra vágjuk, megtöltjük és kivülről is bevonjuk a krémmel. 
Tetszőlegesen díszítjük, jól behűtjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése