2016. május 19., csütörtök

Vajas sült bébicsirke és krumpli babsalátával

Hozzávalók 2 személynek:
1 bébi csirke (50 dkg-os)
4 szem krumpli
5 dkg vaj
2 szál zöld fokhagyma (vagy 4-5 cikk)
só, bors
A babsalátához:
1 kis babkonzerv (fehér vagy vörös)
2 szál zöldhagyma
1 csokor zöldpetrezselyem
1 kanál vörösbor ecet
1 kanál olíva olaj
só, bors



A salátához a babot szitába öntjük, átmossuk hideg vízzel, jól lecsöpögtetjük. Olívaolajjal, vörösbor ecettel, sóval, borssal ízesítjük, tálalás előtt megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Hidegre tesszük.
A puha vajat felhabosítjuk, hozzáadunk sót, borst, apróra zúzott fokhagymát. A csirke bőrét óvatosan fellazítjuk az ujjainkkal a combjától egész a melléig  ügyelve, hogy ne szakítsuk át a bőrt. Ebbe az üregbe töltjük be a fele vajmennyiséget figyelve arra, hogy mindenhova jusson a fűszeres vajból. A maradék vajjal kívülről dörzsöljük át a csirkét.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és karikára vágjuk. Sütőzacskóba szórjuk, melléadjuk a csirkét, a maradék fokhagymát. A zacskót lezárjuk, vastag tűvel alaposan megszurkáljuk és 180 C fokon 30 percig sütjük. Végezetül felvágjuk a sütőzacskót, kissé szétnyitjuk és tovább sütjük, amíg minden megpirul.
A babsalátával tálaljuk, lehet mellé adni hagyma-fokhagyma szószt is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése