2016. május 15., vasárnap

Fahéjas-mandulás korongok

A vajaspiskóta inspirációja nyomán, most fahéjas-madulás szórással.



Hozzávalók egy 25X35 cm tepsihez:
5 egész tojás
25 dkg cukor
20 dkg olvasztott vaj
20 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 citrom héja és leve
csipet só
1 kk vaníliaesszencia
A tetejére:
5 dkg pirított, darált mandula
3 dkg cukor
1 kanál fahéj

A tojásokat a robotgép üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom héját és levét, a sót, a vaníliát és a sütőport, majd fehéredésig habosítjuk, addig amíg a térfogata szinte duplájára nő. Lassan hozzákeverjük a langyos olvasztott vajat, majd kisebb fordulatszámra állítva a gépet, a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk a mandula-cukor-fahéj keverékével és 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig rózsaszínűre sütjük.
Ha kihűlt pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése