2016. április 27., szerda

Garganelli


Lehet van akinek ez nagyon furcsa, de ha lazítani akarok, akkor tésztát gyúrok. Így készült most ez a garganelli, óriás lúdgége forma, engem a pennére emlékeztet, amit nagyon szeretek.
Most ez alkalommal 80 dkg lisztből és 8 tojásból készítettem.
A lisztet deszkára szitáljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a kissé felvert tojásokat. kevés sót adunk még hozzá és elkezdjük gyúrni. A tojások nagyságától függően lehet még szükséges egy-két kanál hideg vz is bele.
Selymes, rugalmas, kemény tésztát gyúrunk, fóliába tekerjük és legalább egy fél órára pihenni hagyjuk.
Annyi részre vágjuk a tésztagombócot ahány tojásból gyúrtuk a tésztát, mindig egy darabbal dolgozunk, a többi a fóliába marad, hogy ne száradjon ki.
Vékonyra nyújtjuk (nekem segít a tésztanyújtó gépem), pizzavágó vagy éles kés segítségével 2X2 cm-es kockákra vágjuk.
A tésztakockák egyik sarkától elindulva egy ceruza vastagságú fahenger segítségével az átellenes sarokig egy csigacsináló bordán végiggörgetjük. Borda helyett használhatunk sushi készítéséhez való bambusztekercselőt is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése