2016. április 9., szombat

Édesköményes-narancsos hagymasaláta fűszeres pácban

Hozzávalók:
1 fej édeskömény
2-3 fej közepes lilahagyma
2 nagyobb narancs kifilézve
1 narancs leve
1 chilipaprika
Az öntethez:
1 rúd fahéj
1 csillagánizs
1-2 szem kardamom
1-2 babérlevél
5-6 kanál vörösborecet
2 kanál balzsamecet
2-3 kanál cukor

szemesbors
Az édesköményt és a hagymát megtisztítjuk, majd hajszálvékony karikára váguk, a chilit felaprítjuk, a narancsokat kifilézzük, a kicsorgó levét felfogjuk.
2 dl vizet felforralunk,  beledobjuk a fahéjrudat, a csillagánizst, a borsszemeket, a babérlevelet, hozzáöntjük a felfogott narancslevet és a harmadik narancs kifacsart levét, az eceteket, a cukrot, a sót és alaposan összeforraljuk (kb 5 perc).
A zöldségkarikákat összekeverjük a narancsszeletekkel és beletesszük egy csatos befőttesüvegbe, leöntjük a langyosra hűlt salátalével és lezárva pár napig hűvös helyen érleljük.
Pikáns, édesen savanyú finom saláta. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése