2014. március 17., hétfő

Szezámmagos pita hummusszal


Hozzávalók 5 lepényhez:

20 dkg liszt
1 kk cukor
1 kanál olaj
1 kk szárított élesztő
1,4 dl langyos víz
1/2 kk só
3 kanál fehér és
3 kanál fekete szezámmag

A lisztet tálba szitáljuk,  beleszórjuk a többi hozzávalót, hozzáöntjük az olajat és a vizet, majd rugalmas cipót gyúrunk belőle. Letakarva egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha a cipó megkelt, kissé kinyomkodjuk belőle a levegőt, 5 darabra vágjuk, mindegyik galacsinból golyót gömbölyítünk, majd letakarva tvábbi 30 percet pihentetjük.
Megszórjuk szezámmaggal és kevés liszttel a deszkát, ráteszünk egy tésztagolyót, megszórjuk maggal és vékonyra nyújtjuk.
Tovább letakarva még 15 percet pihentetjük, amíg befűtjük a sütőt a maximális hőfokra (nálam 250 C fok).
Tepsi fenekére egyenként leterítjük a pitalapokat és pár perc alatt piros-ropogósra sütjük. 
Igazából csak frissen szeretem.
Hummuszt mártogatunk  a ropogós pitadarabkákkal. 



 

2 megjegyzés: