2013. november 8., péntek

Mogyorókrémes-diós kiflik

Az alaprecept Limarától származik, de többet kelsztettem mint ő, kissé több cukrot és vajat használtam és más tölteléket kentem rá.
Hozzávalók

A tésztához:
60 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tojás
kb 3 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj
3,5 dkg élesztő
2 csipet só
A töltelékhez:
3-4 kanál birslekvár
2 kanál kakaópor
20 dkg mogyorókrém
20 dkg darált dió
A kenéshez:
1 tojás

A tészta hozzávalóit összekeverjük és alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. Közepesen lágy kell legyen a tészta. Lefedve 30 percet kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit a dió kivételével összevegyítjük.
Amikor a tészta megkelt 4 egyenlő részre osztjuk, egy tésztagombócot vékony kör alakúra nyújtunk, megkenjük a fele töltelékkel, megszórjuk a fele diómennyiséggel és beborítjuk egy másik kinyújtott lappal. Kissé lenyomkodjuk és 16 cikkre vágjuk. A cikkeket kívülről az elvékonyodó végek felé szorosan feltekerjük, sütőpapíros tepsibe helyezzük, felvert tojással megkenjük és hideg sütőbe helyezzük. A sütőt 190 C fokra állítjuk és a kifliket pirosra sütjük.
Amíg az első adag sül kinyújtjuk és elkészítjük a második adag kiflit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése