2013. június 8., szombat

MEXIKÓI VACSORA - HÚSOS BABSZÓSZ AVOKÁDÓVAL

Finom, laktató, könnyen elkészíthető. Egy szóval: nagyon szeretem!


Hozzávalók
A hússzószhoz:
50 dkg darált marhahús
4-5 szál zöldhagyma
3-4 kanál olaj
1 szál zöld fokhagyma
1 doboz darabolt paradicsom
1 doboz fekete bab
1 kiskanál koriandermag

bors
chilipaprika
Az avokádó salátához:
1 nagy avokádó
1 citrom leve
1 szál zöld fokhagyma   

bors

A zöldhagymát felkarikázzuk, dinsztelni kezdjük az olajon, félidőben hozzáadjuk az ugyancsak felaprított fokhagymát, majd amikor pirulni kezd akkor a darált húst és a koriandermagot. Sózzuk, borsozzuk, gyakran kevergetjük. A hús eleinte kevés vizet ereszt, amikor az elfő, akkor pótoljuk vízzel. Lefedve pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot és készre főzzük. Mindig pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Amikor majdnem kész, pár percig hozzáfőzzük a babot és belevágjuk a chilipaprikát is.
Az avokádót kettévágjuk, kiemeljük a magját, kikaparjuk a puha, érett belét és apróra kockázzuk. Megöntözzük citromlével, sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy felaprított zöld fokhagymát.
Házi készítésű tortilla chips-el fogyasztjuk. 




   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése