2013. május 29., szerda

SALÁTA MARINÁLT FETÁVAL

A marinált feta elkészítéséhez:
25 dkg feta
1 dl olívaolaj
1-2 babérlevél
1/2 kiskanál színes bors
1/2 kiskanál kurkuma
1-2 db apró chilipaprika

A salátához:
1 nagy fej saláta
5-6 szem retek
10-12 dkg marinált feta
2-3 tojás
2-3 szál zöldhagyma
1 citrom leve

bors 
1 kanál pirított napraforgómag 

   

A fetát dobókocka nagyságúra vágjuk és csatos üvegbe helyezzük. Rászórjuk a fűszereket és annyi olívaolajjal öntjük le, amennyi ellepi. Legalább egy hétig érleljük.

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, felaprítjuk, a retket felkarikázzuk, a hagymát felvágjuk.  Megszórjuk a napraforgómaggal, hozzáadjuk a lecsepegtetett marinált fetakockákat, sózzuk (óvatosan, a feta sós), borsozzuk, meglocsoljuk a citromlével. 
Tálaláskor 5 perces főtt tojással tálaljuk.

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése