2013. április 21., vasárnap

KÓKUSZOS-MÁKOS ZSERBÓ


Zserbó másként, ha már unjuk a diót:
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
3 kanál cukor

csipet só
15 dkg vaj
1 kiskanál szódabikarbóna
1,5 dl tej
A töltelékhez:
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg darált mák
5 kanál cukor
8 kanál méz
15 dkg vaj 
1 nagy (7 dl-es) üveg lekvár
A mázhoz:
10 dkg jó minőségű csokoládé
2 kanál tejszín 
A langyos tejbe kiskanál cukrot keverünk, hozzámorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Közben a többi hozzávalót összevegyítjük és megdagasztjuk az apránként hozzáadagolt élesztős tejjel.
Előkészítünk egy 25 cm-es kapcsos tortaformát , az aljába zsírpapír karikát vágunk.
A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és  köröket szúrunk ki belőle.
Az első lapot beterítjük a formába, megkenjük lekvárral, megszórjuk kókusszal és meglocsoljuk olvasztott vaj és méz keverékével. Ismét lap, lekvár, cukros darált mák majd vajas méz.
Így folytatjuk, még egy lekváros-kókuszos töltelékkel.
A negyedik lapot óvatosan benyomkodjuk a széleknél, majd beterítjük tiszta konyharuhával és 1 óráig meleg helyen kelesztjük.
Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
A csokoládét összekeverjük a tejszínnel és gőz fölött felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a langyosra hűlt zserbót.
    






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése