2013. március 30., szombat

SÜLT TÚRÓTORTA KEKSZALAPPAL


Hozzávalók 25 cm átmérőjű tortaformához
A tortaalaphoz:
15 dkg keksz
10 dkg vaj
3-4 dkg darált dió
A töltelékhez:
50 dkg friss tehéntúró (ha több van, jobb)
15 dkg cukor
3 tojás
2 dl tej
2 dl tejföl
1 csomag vaníliapuding
1 vanília kikapart belseje (vagy 2-3 csomag vaníliáscukor) 
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola (kihagyható)
A tetejére:
2 dl gyümölcszselé vagy savanykásabb lekvár    

A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a darált dióval és az olvasztott vajjal, majd egy zsírpapírral kibélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk erősen. Segítségképp egy bögre fenekét használhatjuk. Előmelegített sütöben 180 fokon 10 percig sütjük.
Közben mixerrel összekeverjük a töltelék hozzávalóit és az elősütött tortalapra öntjük és tovább sütjük 45-50 percig, addig, amíg a teteje is megszilárdul, a pereme meg szép rózsaszínes-piros lesz.
A kihűlt túrótorta tetejét megkenjük a felmelegített gyümölcszselével vagy a szitán áttört, meleg lekvárral. 
Én most ribizlizselét használtam.
Finom, krémes belsejű, édes és mégis pikáns.

  
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése