2013. január 10., csütörtök

NARANCSOS KÓKUSZBONBONOK



15 dkg fehér csokoládé
1 dl tejszín
17 dkg kókuszreszelék
2 narancs héja
1-2 kanál narancslikőr
10 dkg min 70% csokoládé
mandula
A fehér  csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd a narancsok héját, a narancslikőrt és végül, már a tűzről levéve, hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Hideg helyen legalább 1 órát dermesztjük, majd kisebb-nagyobb golyókat formázunk belőle.
A csokoládé 2/3-át gőz fölött, folytonosan kevergetve megolvasztjuk, majd a tűzről levesszük és visszahűtjük a maradék, apróra kockázott csokival. 
A golyóbisokat fogpiszkálóra szúrjuk és ezzel mártjuk meg az olvasztott csokiban, majd megszórjuk vágott mandulával. A fogpiszkálokat félbe vágott krumpliba szúrjuk, hogy szépen dermedjen meg rajtuk a csokoládé, ne sérüljön a "burok".
Egy óra múlva kihuzigáljuk a fogpiszkálókat a bonbonokból.




Feleim, vegyetek és egyetek!

2 megjegyzés: