2013. január 5., szombat

LENCSEFŐZELÉK


Ezt az ételt bárhol, bármikor, majd minden mennyiségben...


Hozzávalók:
30 dkg lencse
2 fej hagyma
1 húsos pirospaprika
3 paradicsom
2-3 dl paradicsomlé
só, bors, babérlevél
olaj
1 kanál liszt
ecet
1 csokor petrezselyemzöld

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és ezzel tovább dinszteljük.
Rászórjuk az előző nap óta beáztatott  lencsét, felöntjük annyi vízzel amennyi bőven ellepi és puhára főzzük. A főzőlébe teszünk 3-4 babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk az apróra vágott paradicsomokat és hozzáöntjük a paradicsomlevet.
Amikor a lencse puha, elkészítünk egy zsemleszínű rántást, amivel besűrítjük a főzeléket. Még pár percig fűzzük, ízlés szerint savanyítjuk az ecettel, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel.
Nem csak Szilveszter estéjén fogyaszthatjuk, sült kolbásszal, buggyantott tojással téli ebédjeink egyik finom fogása lehet!




Feleim, vegyetek és egyetek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése