2012. június 5., kedd

AKÁCSZÖRP


Egy liternyi megmosott, csodásillatú akácvirágot tiszta fazékba tettem és ráöntöttem egy fél liter vizet. Egy éjszakára ázni hagytam a kályha szélén, majd másnap ráöntöttem fél kiló cukrot, egy kiskanál citromsót és fél órát lassú tűzön forralgattam. A tüzet lezártam és félretettem a fazakat másnapig. Akkor újból felforraltam, ekkor már az akác aromája teljességgel átadódott a cukorszirupnak. 




Még forrón tiszta, száraz üvegbe öntöttem, késhegynyi szalicilt szórtam a tetejére és száraz dunsztba tettem.
Jól jön ez majd télen, amikor tavaszi hangulatot varázsol majd a hideg, fagyos estébe.
Ásványvízzel, szódavízzel hígítva lehet fogyasztani.





Feleim, vegyétek és igyátok!

4 megjegyzés: