2012. április 28., szombat

MARINÁLT RETEK + 1 SZTORI

Több retek maradt meg, mint amennyire számítottam, ez a recept kapóra  jött, finom, pikáns reteksaláta lett belőle. 
Hozzávalók:
1 csomó retek
1,5 dl víz
0,5 dl borecet
cukor ízlés szerint (2-3 kanál)
só, szemesbors, fokhagyma, chili stb tetszés szerint
A vizet felforraljuk az ecettel, a sóval, a cukorral és a borssal. Ha jól felforrt, a vékonyra szeletelt, csavaros üvegbe szedett retekre öntjük. Lezárjuk, pár nap múlva fogyaszthatjuk.


Amikor az üveg tetejét lecsavartam, hogy előkészítsem a savanyúságot a fotózáshoz, akkor megcsapott  a karakterisztikus "retekillat" és bevillant az agyamba egy barátom története: lányát olyan pasi hívta meg randevúra, aki neki egyáltalán nem tetszett. Gondolt egy nagyot és jóllakatta a kicsikét randi előtt friss, sózott feketeretekkel. A különös a sztoriban az, hogy a gázokat okozó fránya uzsonna miatt a találka nem végződött jól, a leányzó sürgősen megszakította az együttlétet és gyors léptekkel, nagy dirrel és durral távozott a helyszínről. A történetből több éves kapcsolat lett! Ékes példája annak, hogy a szerelemnek nem lehet ellenszegülni.



Elnézést kérek, ha valakinek megsértettem a gasztroblogban vetett elképzelését ezzel a talán triviális sztorival. Remélem ez nem vette el senkinek a kedvét sem ettől a nagyon finom marinált retektől, sem a randevútól.

Feleim, vegyetek és egyetek!



2 megjegyzés: